استفاده از ظرفیت فعالان فرهنگی و اجتماعی باعث توسعه استان میشود.
به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه؛ قائم پناه در این جلسه ارزشمند شمردن و تقدیر از کسانی که دارای فکر و اندیشه هستند را لازم و ضروری دانست وگفت: ازآنجا که سرمایه ای بالاتر از نیروی انسانی برای توسعه استان وجود ندارد، از توانایی و اندیشه افراد اندیشمند، شاعران، نویسندگان ،هنرمندان و بزرگان کرمانشاه به عنوان ظرفیت در عرصه ملی استفاده نماییم چرا که فقط با طرح مساله، مشکلات حل نمی شوند و باید از تجربیات پیشکسوتان و فعالان استفاده شود.
وی همچنین بر لزوم تکریم اهالی فرهنگ و هنر و نخبگان اجتماعی و فرهنگی از جمله شاعران، نویسندگان، عالمان و .... و برگزار کردن مراسم ملی برای آنها تاکید کرد.
استاندار کرمانشاه نیز با بیان اینکه در این استان اقوام و مذاهب مختلف در کنار یکدیگر به صورت مسالمت آمیز زندگی میکنند، گفت: کرمانشاه مصداق واقعی وفاق ملی را رقم زده است.
حبیبی میزبانی از زوار عتبات عالیات بواسطه وجود مرز خسروی به عنوان قدیمیترین مرز کشور را از دیگر ظرفیتهای کرمانشاه برشمرد و اظهار کرد: با توجه به اتفاقات خوبی که در مرز خسروی رخ داده، پیشبینی افزایش حداقل دو برابری تردد زوار از این مرز را داریم.
وی با اشاره به وجود موسسات فرهنگی، اجتماعی، حوزه ها، مدارس علمیه، کانونهای فرهنگی هنری، کانونهای مساجد، هیئت های مذهبی فعال و گروههای جهادی بیان کرد: تمام این ظرفیتها فرصت بسیار خوبی را برای تربیت نسل انقلابی، جهادی و دینی برای فعالیت های دینی و مذهبی در استان ایجاد کرده است.
استاندار کرمانشاه اظهارداشت: این استان به لحاظ همجواری با کشور عراق به ویژه اقلیم کردستان عراق، دارای اشتراکات فرهنگی بسیاری است که فرصت مناسبی رو برای فروش محصولات و صادرات صنایع دستی به وجود آورده به نحوی که در سال گذشته رتبه سوم را درخصوص صادرات تولیدات صنایع دستی کسب نمود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه نیز ضمن ابراز خرسندی از حضور اررزشمند و تاثیرگذار معاون اجرایی رئیس جمهور اظهار داشت: بدلیل اینکه استان کرمانشاه با وجود ظرفیت های بالا در حوزه های مختلف، نیروی انسانی توانمند و متعهد در امور اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در شرایط مناسبی نبوده، رئیس جمهور محترم مصمم شده اند تا در سال جاری که به عنوان «سرمایه گذاری برای تولید» نام گذاری شد، کرمانشاه را متحول نمایند.
تیموری گفت: با توجه به موقعیت استراتژیک استان کرمانشاه؛ معضل بیکاری استان از دغدغه های رئیس جمهور محترم بوده و قصد دارند طی سفر دو روزه قائم مقام محترم، با برگزاری نشست های تخصصی در حوزه های مختلف و دیدار با فعالان گروه های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و تبادل نظر و بررسی وضعیت استان، عمده مشکلات شناسایی شوند.
در ادامه و فعالان فرهنگی و اجتماعی به بیان دغدغه ها و مشکلات خود از جمله موارد ذیل پرداختند؛
در بخش فرهنگی؛
- همجواری استان کرمانشاه با اقلیم کردستان عراق و دسترسی آسان به کشور ترکیه، فرصت بسیار ممتازی را برای برگزاری رویدادها و جشنواره های مختلف قرار داده که تاکنون مورد غفلت قرار گرفته است. همچنین این همجواری در حوزه فرهنگی نیز می تواند بسیار موثر بوده و مبادلات پایدار فرهنگی - اقتصادی صورت گیرد.
-تامین مکان و فضای آموزشی، به طوری که تامین نشدن منابع مالی هشدار تعطیلی موسسات فرهنگی، هنری و قرآنی را به دنبال خواهد داشت.
- همکاری نکردن بانک های عامل برای پرداخت تسهیلات مصوب و در نظر گرفته شده توسط ارگان ها و ادارات (به ویژه برای امورات فرهنگی همچون؛ چاپخانه، انتشارات ،کانون های تبلیغاتی، موسسات فرهنگی و هنری و...)
- برگزار نشدن اکسپوهای هنری در کرمانشاه؛ به طوری که هنرمندان بتوانند با افتخار کار تولید کنند و ادارات نیز درخواست اثر داشته باشند.
- در بخش هنر سرمایه های هنگفتی در جامعه وجود دارد از آن جمله می توان به صنعت تاثیرگذار طراحی و چاپ اشاره کرد که می تواند در راستای اشتغال زایی به استان کمک کند و مورد توجه مسوولان قرار گیرد.
در بخش اجتماعی؛
- حاشیه نشینی بعنوان یکی از آسیبهای اجتماعی مهم استان می باشد (حدود ۳۵۰ هزار نفر از جمعیت استان حاشیهنشین هستند)
- آماربالای معتادان متجاهر بالاست و در عین حال ظرفیت مرکز ماده 16 برای نگهداری آنان بسیار پایین می باشد.
- ارائه خدمات توانبخشی، حمایتی و بهداشتی به جمعیت سالمند نیازمند منابع و پشتیبانی بیشتر می باشد( بیش از 259 هزار از همشهریان سالمند هستند)
-آمار بالای خودکشی در کرمانشاه نگران کننده ست و لزوم اقدامات جدی را می طلبد.
-راهاندازی کلینیکهای کنترل خشم و تقویت اورژانس اجتماعی در سطح استان از ضروریات است.
تاریخ انتشار : 1404/01/27 - 06:52 - تعداد بازدید: 11
مدیرکل فرهنگ و ارشاد کرمانشاه:
هرسین در مسیر تحول فرهنگی و هنری با پروژههای جدید"